SYKE-tutkimus käynnistyi liki 2 vuotta sitten, ja olemme saaneet olla mukana jo satojen perheiden elämässä, kiitos teille kaikille! Tutkimuksemme jatkuu vielä tämän vuoden, joten kiinnostuneeksi voi edelleen ilmoittautua, vaikka positiivisesta raskaustestistä ei olisikaan kovin pitkä aika. Tutkimuksemme pyörii hyvin kaikissa mukana olevissa sairaaloissa, ja mukaan on lähtenyt hienosti naisia ympäri maata. Tämän ansiosta tutkimuksemme tuottaa valmistuessaan arvokasta lisätietoa ja vaikuttaa mahdollisesti pitkittyneen ensiraskauden seurantaan ja hoitoon valtakunnallisesti.

Tutkimuksen puolivälissä tarkistimme jo hieman alustavia tuloksiamme, ja mukaan lähteneillä synnyttäjillä ja heidän lapsillaan näyttäisi menevän hienosti. Maailmalta syksyllä kantautuneiden pitkittynyttä raskautta koskevien dramaattisten otsikoiden kaltaisia tuloksia ei ole meillä näkynyt.

Yhteistyö on avainsana niin raskauden seurannassa, synnytyksen hoidossa kuin vauvan kasvattamisessakin, mutta myös tutkimuksessa. Tämäkään tutkimus ei olisi mahdollinen ilman kaikkia mukaan lähteneitä ensisynnyttäjiä ja heidän perheitään, sekä tietysti kaikki niitä lääkäreitä ja kätilöitä, jotka ovat olleet kanssamme tekemässä tätä tutkimusta tavallisen sairaalatyönsä ohessa. Olemme myös hyvin onnellisia siitä, että tutkimuksemme on saanut niin hyvän vastaanoton raskaana olevien naisten keskuudessa, ja että monet ovat kokeneet tutkimukseen osallistumisen hyvänä asiana.

Mukaan lähteneiden naisten kanssa keskustellessani olen kerta toisensa jälkeen huomannut, että suomalainen ensisynnyttäjä on fiksu, itsensä tunteva ja itseensä luottava nainen. Vaikka syntyvyys onkin matalimmalla tasolla sitten nälkävuosien, tuntuu siltä, että nämä tutkimuksemme puitteissa syntyvät esikoiset syntyvät ihaniin perheisiin, emmekä voisi olla tästä tyytyväisempiä.

Tervetuloa siis vielä mukaan myös tänä vuonna esikoisianne odottavat! Mikäli asut Helsingin alueella ja tutkimukseen osallistuminen mahdollisesti kiinnostaa, jätä yhteystietosi näiden nettisivujen kautta. Mikäli asut muiden mukana olevien sairaaloiden alueella, pyydä loppuraskaudessa neuvolaasi laittamaan sinusta lähete synnytyssairaalaasi. Tutkimuspotilaita tarvitaan vielä, ja loppuvuodesta 2020 SYKE-tutkimuksemme huipentuu, kun rekrytointitavoite on näillä näkymin saavutettu. Tuloksista kuulette sitten myöhemmin!

Ei ole verkkoyhteyttä