Tutkimuksemme on herättänyt mukavasti kiinnostusta ensisynnyttäjissä ja mukaan on ilmoittautunut hienosti väkeä. Kiitos kaikille kiinnostuksensa osoittaneille ja näille nettisivuille tiensä löytäneille! Helsingin alueen potilaat ilmoittautuvat mukaan näiden nettisivujen kautta ja tutkimushoitajamme soittelee sitten lasketun ajan jälkeen mikäli synnytys ei ole vielä tuolloin alkanut. Tuolloin hoitaja vielä varmistaa sen, että ilmoittautunut on edelleen kiinnostunut osallistumaan ja että mitään huolestuttavaa ei raskauden suhteen tule ilmi. Muissa kaupungeissa tutkimukseen pääsee mukaan ilmoittamalla halukkuudestaan neuvolaan ja pyytämällä lähetettä äitiyspoliklinikalle lasketun ajan jälkeen.

Osa mukaan ilmoittautuneista on luonnollisesti pudonnut pois tutkimuksestamme ennen rv41+0 käyntiä kun synnytys onkin lähtenyt itsestään käyntiin. Spontaanisti käynnistynyt synnytyshän tietysti ilahduttaa synnytyslääkäriä suuresti, vaikka tutkimuksen eteneminen siitä hieman hidastuukin kun potentiaalisia tutkimuspotilaita tippuu pois.

Tutkimukseen mukaan lähtijät randomoidaan eli arvotaan käynnistykseen joko heti rv41+0 tai vasta 5-7 päivää myöhemmin, eikä tätä ajankohtaa voi valita itse synnyttäjä tai tutkijakaan. Myöskin käynnistysmenetelmä arvotaan, eli sitäkään ei voi vapaasti valita. Molemmat käynnistysajankohdat ovat kuitenkin turvallisia emmekä oikeasti vielä tiedä kumpi näistä on parempi, ja siksi teemme tämän tutkimuksen. Myös kaikki tutkimuksen käynnistysmenetelmät (balonki, misoprostoli ja näiden yhdistelmä) ovat tutkitusti turvallisia ja sairaaloissamme normaalistikin käytössä. Emme siis testaa mitään täysin uutta metodia tai lääkettä jolla olisi ennalta arvaamattomia sivuvaikutuksia.

Mikäli tutkimukseen osallistuminen yhtään kiinnostaa, ilmoittaudu mukaan! Ilmoittautuminen ei sido sinua mihinkään eikä mahdollinen myöhäisempikään poisjäänti vaikuta raskautesi tai synnytyksesi hoitoon. Jos mieleesi herää kysymyksiä joihin ei löydy näiltä nettisivuilta vastauksia, laita meille viestiä niin vastaamme parhaamme mukaan.

Ei ole verkkoyhteyttä